MENIU

Dezastru în largul Libiei. Șapte morți şi 100 de dispăruţi după scufundarea unei bărci cu migranți

Şapte oameni au murit și alți circa o sută sunt dați dispăruți după o nouă dramă în largul țărmurilor libiene unde s-a scufundat o barcă pneumatică, a anunțat joi organizația Medici fără Frontiere (MSF), care a reușit să aducă 27 de supraviețuitori pe nava sa de salvare ''Bourbon Argos''.

''Cele 27 de persoane care sunt acum la bordul 'Bourbon Argos' se aflau pe o barcă pneumatică ce transporta 130 de persoane. Ele sunt singurii supraviețuitori. Această tragedie este insuportabilă'', a scris MSF pe Twitter, precizând că a luat la bord și corpurile neînsuflețite ale celor șapte migranți morți.

AFP notează că nu a fost posibilă obținerea imediată a unor precizări privind noua dramă, care survine după o serie de alte drame care s-au soldat deja cu 11 morți și 230 de dispăruți luni și marți în largul Libiei.

Începând de sâmbătă, peste 3.200 de persoane au fost salvate în această zonă de pe ambarcațiuni improvizate, potrivit unui bilanț întocmit de paza de coastă italiană, care coordonează operațiunile.

Cifra reprezintă echivalentul totalului înregistrat pe întreaga lună noiembrie a anului trecut și confirmă, după o lună octombrie record, ritmul crescut de plecări către Europa, în pofida deteriorării condițiilor de navigație.

Bărcile pneumatice supraîncărcate pe care traficanții înghesuie în general între 120 și 140 de persoane, uneori chiar mai multe, iau apă de la primele valuri și pot rapid să se dezumfle sau să se răstoarne.