MENIU

Dentistul ucigaş regretă "tratamentul" letal aplicat faimosului leu din Zimbabwe

Un dentist din Statele Unite, care a omorât un superb exemplar de leu mascul din Zimbabwe, spune că regretă uciderea renumitului animal şi insistă, în continuare, că participa la o vânătoare legală în statul african.

Poliţia din Zimbabwe a arestat doi oameni acuzaţi de uciderea lui "Cecil", cel mai faimos leu din ţara lor şi spun că dentistul american Walter Palmer va fi acuzat de braconaj.

Americanul, de "baştină" din statul Minnesota, susţine însă că a obţinut toate permisele necesare şi a fost "ajutat" de ghizi profesionişti să prindă urma leului pe care l-a ucis.

Palmer mai spune că a aflat "identitatea" leului de-abia după ce "fapta" era consumată iar leul zăcea mort într-o baltă de sânge.

Se pare că "turistul" american, care ar fi achitat suma de 50.000 de dolari pentru a participa la vânătoarea cu "bucluc", i-ar fi venit de hac leului "simbol naţional" cu o arbaletă şi i-ar fi dat apoi lovitura de graţie, de aproape, dar cu un glonţ de puşcă.

După aceea, leul a fost jupuit şi decapitat, informează membrii echipei de intervenţie a conservaţioniştilor locali (Zimbabwe Conservation Task Force).

Zimbawenii acuzaţi de braconaj - un vânător profesionist şi un fermier - ar putea petrece 15 ani după gratii, dacă sunt găsiţi vinovaţi. Cei doi vor apărea în faţa instanţei miercuri.

Presupunem că Preşedintele Robert Mugabe nu va obţine extrădarea "domnului" Walter Palmer, aşa că americanul, la fel ca alţi compatrioţi de-ai săi, va "compărea", probabil, doar în faţa "instanţei supreme"... după ce va călca din nou pe urmele leului.