MENIU

Democrații i-au implorat pe senatorii americani să-l destituie pe Donald Trump

Procurorii democraţi i-au implorat pe senatorii americani să-l condamne pe Donald Trump la destituire, într-un ultim rechizitoriu care pare sortit eşecului, cu două zile înaintea probabilei achitări a preşedintelui în finalul procesului său.

"Nimeni nu este deasupra legilor în America, nici măcar preşedintele", a afirmat alesul democrat Jason Crow, adresându-se celor 100 de senatori însărcinaţi să-l judece pe Trump.

"Datoria dumneavoastră impune să-l declaraţi vinovat" de abuz de putere şi de obstrucţionare a activităţii Congresului, a continuat el, amintind că Senatul fusese conceput pentru a fi "înţelept", "imparţial", "deasupra disputelor partizane".

Preşedintele Trump "şi-a încălcat jurământul", dar "nu este prea târziu ca noi să-l onorăm pe al nostru", a afirmat Adam Schiff, care exercită rolul de procuror şef în acest proces istoric, scrie Agerpres.

Acest apel nu are totuşi nicio şansă să aibă efectul scontat. Constituţia americană impune necesitatea unei majorităţi de două treimi de voturi în Senat (67din 100) pentru destituirea unui preşedinte. Or, Donald Trump poate conta pe sprijinul ferm al 53 de aleşi republicani.

Mai multe articole despre:
donald trump destituire donald trump