MENIU

Declarația unui om-cheie din administrația Trump îl îngroapă pe președinte în scandalul Ucraina

Mick Mulvaney, alături de Donald Trump

Unul dintre oamenii de încredere ai lui Donald Trump, șeful de cabinet de la Casa Albă Mick Mulvaney, a lansat o adevărată bombă în spațiul public, admițând că unul dintre motivele pentru care președintele SUA a blocat ajutorul financiar pentru Ucraina a fost unul de interes politic. Adică exact ce a negat Trump întotdeauna. Ulterior, Mulvaney a precizat că a fost greșit înțeles.  

Într-un briefing de presă, joi, Mulvaney a declarat în mod clar că îngrijorările lui Trump legate de corupţia din Ucraina, dar și o suspiciune a președintelui cum că un server al Comitetului Naţional Democrat atacat de hackeri a fost ascuns în Ucraina, au stat la baza deciziei liderului de la Casa Albă de a bloca ajutorul militar pentru Ucraina, în valoare de aproape 400 de milioane de dolari.

“Mi-a menţionat în trecut de corupţia legată de serverul DNC? Absolut. Fără îndoială. Asta este. Acesta este motivul pentru care am reţinut banii”, a spus Mulvaney.

Declarația a stârnit o adevărată furtună și a dat noi aripi anchetei în cadrul procedurii de demitere a preșdintelui. Asta în condițiile în care Trump declarase în mod repetat că blocarea ajutorului nu a avut la bază motivații politice.  

Mulvaney a revenit ulterior asupra comentariilor, afirmând că administraţia SUA nu a cerut niciodată Ucrainei să ancheteze în legătură cu alegerile din 2016 în schimbul acordării unui ajutor militar, transmite Reuters.

"Vreau să fiu clar, nu a fost absolut niciun schimb de favoruri între ajutorul militar acordat Ucrainei şi orice investigaţie a alegerilor din 2016 ... Nu a existat niciodată vreo condiţie cu privire la fluxul ajutorului în conexiune cu problema serverului Comitetului Naţional Democrat (DNC)', a spus Mulvaney.

Mai multe articole despre:
Casa Albă Donald Trump Mick Mulvaney