MENIU

Decizie de ultimă oră a autorităților din Norvegia. Ce se întâmplă cu cei care vor să intre în această țară, dar nu vor să stea în carantină

Cei care vor să intre în Norvegia, pot să-și scurteze perioada de carantină obligatorie de 14 zile, dacă vor prezenta două teste negative la COVID-19 după sosire.

Primul test trebuie făcut în decurs de trei zile după sosire, în timp ce al doilea va trebui făcut nu mai devreme de a şaptea zi de la sosire, a precizat Ministerul Sănătăţii norvegian.

Cei cu teste negative îşi vor putea scurta la şapte zile perioada de carantină care este în prezent de zece zile.

Noua schemă se va aplica începând de marţi. Ea va fi o perioadă una benevolă şi va depinde de capacitatea de testare a Norvegiei.

"Oferim această alternativă, printre altele, pentru a avea o avea o imagine şi un control mai bune asupra contaminării în rândul călătorilor", a spus ministrul norvegian al sănătăţii Bent Hoie.

Călătorilor din Regatul Unit, care trebuie obligatoriu să se testeze, nu li se va permite să-şi scurteze perioada de carantină, din cauza descoperirii pe teritoriul britanic a unei tulpini mai contagioase a noului tip de coronavirus.

Mai multe articole despre:
norvegia test covid carantina 14 zile