MENIU

Decizia prin care Elveția speră să încurajeze mai multe femei să aplice pentru forțele armate

Elveția speră să încurajeze mai multe femei să aplice pentru forțele armate

Decizie radicală în armata elvețiană: femeile vor putea purta lenjerie de damă. Elveția va permite femeilor din armată să poarte lenjerie de corp pentru prima dată în istorie, în efortul de a încuraja recrutarea sexului frumos. În cadrul sistemului actual, uniforma standard a militarilor include doar lenjeria de corp pentru bărbați.

Procesul, care începe luna viitoare, va oferi două seturi diferite de lenjerie de corp pentru femei, pentru lunile mai calde și sezonul rece.

Femeile reprezintă aproximativ 1% din forțele armate elvețiene, dar țara speră să crească această cifră la 10% până în 2030.

Marianne Binder, membru al Consiliului Național Elvețian, a declarat că această decizie ar încuraja mai multe femei să solicite recurtarea în armată. „Îmbrăcămintea este concepută strict pentru bărbați, dar pentru ca armata să devină cu adevărat mai feminină, sunt necesare măsuri adecvate”, a spus ea.

Femeile au primit, până în prezent, lenjerie intimă pentru bărbați, de multe ori cu dimensiuni mai mari, ceea ce poate reprezenta un mare disconfort.

Purtătorul de cuvânt al armatei Kaj-Gunnar Sievert a declarat că îmbrăcămintea și alte articole pentru militari devin învechite. El a declarat pentru site-ul elvețian de știri Watson că noua „lenjerie de corp funcțională” pentru recrutele de sex feminin ar consta în „lenjerie scurtă” pentru vară și „lenjerie de corp lungă” pentru iarnă.

Sievert a declarat la începutul acestei săptămâni că se iau în considerare modificări în legătură cu alte efecte de luptă, cum ar fi îmbrăcămintea de luptă, veste de protecție și rucsaci. „Accentul va fi pe funcționalitate”, a spus el, adăugând că dimensiunile erau până acum destul de restrânse.

Ministrul elvețian al Apărării, Viola Amherd, a salutat, de asemenea, decizia, spunând că trebuie îmbunătățită compatibilitatea. Actualele uniforme ale armatei elvețiene au fost introduse pentru prima dată la mijlocul anilor '80, relatează Swissinfo .

Mai multe articole despre:
elvetia armata elvetiana femei armata