MENIU

Decizia de ultimă oră care anunță o schimbare dramatică în Coreea de Nord

<p>Kim Jong-un face pași spre cultul personalității</p>
<p>Kim Jong-un face pași spre cultul personalității</p>

Coreea de Nord a dezvelit primul portret oficial al lui Kim Jong-un, un posibil semn că liderul de la Phenian devine obiectul cultului personalității, notează BBC News.

Portretele predecesorilor lui Kim Jong-un împânzesc țara, dar, până acum, niciun tablou cu actualul lider nu a fost afișat în mod oficial. S-a întâmplat în timpul vizitei la Phenian a președintelui Cubei.

Până acum, singurele ilustrații de acest gen au fost poze ale liderului nord-coreean, nu picturi.

Tabloul uriaș afișat acum îl arată pe Kim Jong-un zâmbind, îmbrăcat într-un costum în stil occidental, cu cravată cu tot.

”Faptul că un tablou pictat al lui Kim Jong-un a apărut în acest stil este un semnal puternic că regimul ar putea face pași spre instituirea unui cult al personalității pentru lider”, a explicat Oliver Hotham, un analist al NK News, pentru BBC.

Stilul portretului este atât de asemănător cu figurile omniprezente ale foștilor lideri încât nord-coreenii vor înțelege cu siguranță simbolismul mișcării, a mai explicat acesta.

De când a preluat puterea, în 2011, Kim Jong-un a fost prezentat mai degrabă ca un succesor, decât ca un egal al foștilor lideri. Acum, acest lucru ar putea să se schimbe.

Deocamdată, portretul a fost afișat doar cu ocazia vizitei lui Miguel Díaz-Cane la Phenian. Este neclar dacă autoritățile vor oferi picturii uriașe un loc definitiv, public.

 

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
Coreea de Nord Phenian portret Kim Jong-un