MENIU

De ce să alegi o vacanță în ZANZIBAR. Ce spune MUDI, ghidul turistic local care vorbește limba română

Zanzibar/sursa foto: Pixabay
Zanzibar/sursa foto: Pixabay

Muhammed Suleiman Yussuf (Mudi), ghid turistic din Zanzibar, a vorbit despre ce înseamnă o vacanță în arhipelagul african. Acesta a precizat, la Realitatea PLUS, că își dorește să viziteze România cât de curând, însă totul depinde de modul în care va evolua pandemia. Mudi a mai spune că turiștii care vizitează Zanzibarul se întorc și a doua oară cu o altă vacanță în arhipelag.

Muhammed Suleiman Yussuf: „Știu limbile franceză și engleză, de aceea nu mi-a fost greu să învăț limba română. Franceza m-a ajutat foarte mult să învăț româna. Nu am fost niciodată în România, dar cred că voi fi acolo în curând. Aștept să văd cum va fi cu pandemia, dar voi fi curând în România. (...) Pentru protecție solară în Zambizar se folosește aloe vera, unii turiști au folosit aloe vera. Prețurile depind foarte mult de zonă. Berea locală costă trei dolari. (...) Pentru înțepături de arici de mare se folosește papaya, dar e nevoie și de papuci pentru a evita aricii de mare. Când e reflux, sunt mulți arici de mare. (...) Majoritatea turiștilor fac safari blue în Zanzibar. Se mănâncă banane, pepene verde. Mâncarea tradițională este orezul cu sos de legume. E o mâncare ieftină. Fructele de mare sunt o mâncare scumpă. (...) Se pot vedea și broaște țestoase. (...) Majoritatea turiștilor se întorc și a doua oară în Zanzibar. (...) Avem două insule mari în Zanzibar. Dar sunt mai mult de 50 de insule mici în care locuiesc oameni.”

Cine este Mudi

Muhammed Suleiman Yussuf, "Mudi", cum este cunoscut printre turiștii de pe tot globul care vin în vacanță în Zanzibar, este un ghid în vârstă de 20 de ani. Cunoaște limbile engleză, franceză și română și chiar îi învață pe zanzibarezi limba română. Mudi a învățat singur limba română și își dorește să viziteze curând țara noastră. Tânărul merge cu turiștii pe plajă sau în safari, dă interviuri la televiziuni în multe țări și are chiar și o școală de limba română. În timpul liber, Mudi își ajută tatăl care lucrează într-o piață.

Mai multe articole despre:
zanzibar turisti romani zanzibar