MENIU

De ce a făcut atât de multe victime cutremurul din Italia, deşi a avut doar 4 grade?

De ce a făcut atât de multe victime cutremurul din Italia deşi a avut doar 4 grade?

Cutremurul devastator din insula italiană Ischia a ucis două persoane, în timp de ce alte 39 sunt rănite. Multe alte persoane sunt date dispărute de aseară, iar echipele de salvare îi caută sub dărâmături. Acest seism a avut însă doar 4 grade. Şi, prin urmare, multă lume se întreabă cum a putut un cutremur de asemenea magnitudine să facă aşa de multe victime.

Seismul din Italia nu a fost unul mare, a avut magnitudinea 4. Însă, s-a produs la suprafaţă şi într-o zonă cu foarte multe clădiri vechi. Aşa s-ar explica pagubele imense pe care le-a făcut. În plus, cutremurul a fost urmat de 14 replici.

Aşadar, cutremurul a provocat pagube semnificative, pentru că s-a produs la o adâncime de numai 10 kilometri. Presa italiană afirmă că biserica din localitatea Casamicciola a fost distrusă, iar un spital a fost evacuat din cauza numeroaselor crăpături apărute în zidurile clădirii. De altfel, numeroase case s-au prăbuşit, iar printre dărâmături nu este exclus să se afle şi alte victime.

Zona în care s-a produs cutremurul a mai fost lovită de un seism devastator pe 28 iulie 1883, când peste 2 mii de oameni şi-au pierdut viaţa.