MENIU

De ce a ajuns Facebook să creeze roboți și cum vrea să-i folosească

Mulți utilizatori nu sunt mulțumiți de felul în care Facebook le prelucrează datele personale. Totuși, în loc să se ocupe de asta, compania are și alte preocupări și a ajuns să se implice chiar și în domeniul roboticii. Totul pentru a îmbunătăți platforma, spune Facebook.

Inginerii Facebook se concentrează și pe dezvoltarea brațelor robotice și au foarte mare succes în ceea ce le privește. În colaborare cu specialiști de la New York University, au reușit să reducă semnificativ timpul de care un braț robotic are nevoie să învețe să apuce în mod corespunzător obiecte, a anunțat compania pe blog. De la sute sau chiar mii de încercări, brațele robotice pot face acum acest lucru din doar câteva zeci de încercări.

Compania susține că totul este în interesul îmbunătățirii rețelei sociale. Bineînțeles, Facebook nu se ocupă cu comercializarea roboților. Totuși, compania dezvoltarea acestora este benefică pentru rețeaua socială. Progresul în domeniul roboticii poate conduce la îmbunătățirea inteligenței artificiale, care ar ajuta la perfecționarea software-ului pe Facebook îl folosește pentru a detecta utilizatorii de pe platformă care nu respectă regulile. Detectarea violenței, a discursul urii sau a dezinformării de pe rețeaua socială, toate se fac cu ajutorul inteligenței artificiale.

Deși a făcut progrese foarte mari, compania recunoaște că nu se poate descurca de una singură și tot va mai avea nevoie de asistență de la oameni.

Inginerii care lucrează la roboți vor putea să găsească mai ușor soluții și se gândească într-un mod mai creativ la modalități prin care să facă procesul de machine learning mai eficient, potrivit lui Antoine Bordes, co-managing director Facebook. Metodele AI necesită foarte multe date și milioane de exemple din care să învețe pentru a depăși performanța omului, mai menționează acesta.

Intenția companiei este una bună, în special în urma problemei cu live-urile de la atacurile din Noua Zeelandă. Totuși, chiar dacă roboții dezvoltați de Facebook devin din ce în ce mai inteligenți, acest lucru nu ne poate garanta că rețeaua socială va deveni un loc mai bun.

Sursa

Mai multe articole despre:
roboţi Facebook inteligenta artificiala