MENIU

Cum a reacţionat Danemarca la intenţia lui Trump de a cumpăra Groenlanda

Donald Trump și-ar fi întrebat consilierii dacă SUA ar putea pune mâna pe Groenlanda, date fiind resursele acesteia și poziția sa geo-strategică. Şeful SUA le-ar fi cerut consilierilor săi să analizeze această posibilitate.

Fostul prim-ministru danez Lars Lokke Rasmussen este unul dintre mai mulţi politicieni danezi care şi-au exprimat vineri scepticismul ca răspuns la interesul preşedintelui Statelor Unite Donald Trump de a cumpăra Groenlanda, conform Agerpres.

"Trebuie să fie o farsă de 1 aprilie", a scris Rasmussen pe Twitter.

Deputata Aaja Chemnitz Larsen, unul dintre cei doi parlamentari din legislativul danez aleşi din Groenlanda, a respins la rândul său ideea.

"Niciun mulţumesc lui Trump pentru că vrea să cumpere Groenlanda! Dimpotrivă, un parteneriat mai bun şi mai egal cu Danemarca ar trebui să fie calea pentru o Groenlandă mai puternică şi pe termen lung mai independentă", a scris Larsen pe Twitter.

Cu o populaţie de aproximativ 56.000 de locuitori, teritoriul îngheţat dintre Oceanele Atlantic de Nord şi Arctic este în mare parte autoguvernat, deşi Danemarca rămâne responsabilă cu afacerile externe, apărarea şi politica monetară.

Mai multe articole despre:
Danemarca Groenlanda