MENIU

Danemarca amenință cu blocarea gazoductului rusesc Nord Stream 2

Gazoductul Nord Stream 2

Premierul danez, Lars Løkke Rasmussen a declarat că țara sa ar putea adopta o lege care ar permite blocarea proiectului Gazprom, Nord Stream 2 la nivel legislativ.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă comune susținute împreună cu premierul ucrainean Volodimir Groysman, notează publicația Altinget, citată de Deschide.md.

„Am promovat un proiect de lege care ne permite să analizăm propunerile venite din exterior în așa fel încât să putem bloca sau amâna dezvoltarea acestui proiect (nr. Nord Stream 2)”, a subliniat Rasmussen.

Ucraina atrage atenți factorilor de decizie la nivel European și mondial în privința construcției acestui gazoduct. Kievul susține că acest gazoduct ar putea crește influența Rusiei asupa Uniunii Europene, dar și asupra sud-estului Europei.

Nord Stream 2 urmează să unească Germania de Rusia și să transporte anual 55 de miliarde de metri cubi de gaze. Acest gazodct va ocoli Ucraina și Țările Baltice, însă urmează să treacă prin apele teritoriale a cinci țări, Rusia, Finlanda, Suedia, Danemarka și Germania.

Mai multe articole despre:
Rusia Danemarca Nord Stream 2