MENIU

Cutremurător: care au fost ultimele cuvinte ale deputatei britanice ucise de un fanatic Brexit

Procesul împotriva criminalului deputatei britanice Jo Cox scoate la lumină ultimele cuvinte ale acesteia, adresate colegilor săi, după ce fusese deja împuşcată şi înjunghiată de mai multe ori. Criminalul era un fanatic al Brexit-ului, iar deputata care lupta împotriva Brexit-ului se afla la o întâlnire cu alegătorii.

Jo Cox le-a adresat, cu ultimele puteri, câteva cuvinte colegilor săi prezenţi la locul crimei. Ea le-a spus colegilor săi să se îndepărteze, spunându-le "Lăsaţi-l să mă rănească pe mine, nu pe voi". Femeia de 42 de ani -deja împuşcată de câteva ori şi înjunghiată de multiple ori- a mai fost împuşcată de fanatic de două ori, în cap, de la distanţă mică, scrie nytimes.com.

Fanaticul pentru Brexit, de 58 de ani, a strigat, la rândul său, "Păstraţi Britania independentă", înainte de a fi reţinut. El înjunghiase deja un alegător al lui Jo Cox care încercase să o apere pe deputată. Motivul crimei este politic, bărbatul şomer căutând pe internet literatura supremaţiei albe, date despre asasini şi crime.

Jo Cox a murit la spital, cu o săptămână înainte de votul pentru Brexit în Marea Britanie.