MENIU

CUTREMUR NEPAL. Aproximativ o sută de replici au urmat după cutremurul devastator

<p>CUTREMUR NEPAL. Aproximativ o sută de replici au urmat după cutremurul devastator</p>

CUTREMUR NEPAL. Cutremurul devastator de 7,8 grade produs, sâmbătă, în Nepal, a avut, până în prezent, aproximativ o sută de replici cu magnitudine cuprinsă între 4 și 6 grade, transmite EFE, citând o informație difuzată marți de Centrul Național de Seismologie din Nepal.

CUTREMUR NEPAL. Până marți, la ora 06.15 GMT, au fost înregistrate 96 de replici în acest interval de magnitudine, pe lângă alte două seisme de peste 6 grade, a relatat Agenția Națională de Știri din Nepal.

Mișcarea telurică de 7,8 grade de sâmbătă a fost urmată, după o jumătate de oră, de o alta de 6,6 grade, pentru ca duminică să aibă loc un cutremur de 6,9 grade, replicile ulterioare având magnitudine tot mai mică, a explicat șeful centrului de seismologie, Lokbijay Adhikari. Cele mai recente replici au avut 4,4 și, respectiv, 4,9 grade.

CUTREMUR NEPAL. Bilanțul victimelor crește continuu și ar putea ajunge la 10.000 de morți, după cum a estimat premierul nepalez. Operațiunile de salvare a supraviețuitorilor se desfășoară cu dificultate din cauza timpului nefavorabil, precum și a carențelor logistice și organizatorice ale acestei mici țări asiatice, confruntate cu cel mai puternic cutremur din ultimii 80 de ani.

 

Alex Găvan explică motivul tăcerii, după avalanşa din Everest ca urmare a cutremurului din Nepal

 

Cutremur Nepal: Bilanțul poate ajunge la 10 000 de morți. Trei zile de doilu național