MENIU

Cutremur în Guatemala

<p>Cutremur</p>

Un seism cu magnitudinea 5,6 s-a produs duminică în Guatemala, potrivit Serviciului de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS), fără a produce însă pagube; nu au fost raportate distrugeri nici în zona vulcanului Fuego, ale cărui erupţii recente au provocat moartea a 110 persoane, informează Reuters.

S-a simţit o zguduitură puternică, dar ''lucrurile s-au liniştit'', a precizat într-o declaraţie agenţia pentru situaţii de dezastru din Guatemala. Un martor a declarat pentru Reuters că unde seismică nu a fost simţită în capitala Guatemala City.

Epicentrul seismului a fost localizat lângă coasta Pacificului, la o distanţă mai mică de 18,7 kilometri de Escuintla, o zonă aflată la baza vulcanului Fuego, unde s-a înregistrat cel mai mare număr de decese şi răniţi în urma erupţiilor de gaze şi cenuşă care au debutat în urmă cu două săptămâni, scrie Agerpres.

Duminică, autorităţile din Guatemala au spus că sistează operaţiunile de căutare ale celor aproape 200 de persoane date dispărute în urma erupţiei vulcanului Fuego.

Seismul s-a produs la o adâncime de 100 de kilometri, potrivit USGS.

Mai multe articole despre:
cutremur Cutremur Guatemala