MENIU

Cum vrea un miliardar egiptean să-i ajute pe migranţi. "Grecia sau Italia, vindeţi-mi o insulă!"

Miliardarul egiptean Naguib Sawiris susţine că vrea să cumpere o insulă din largul Greciei sau Italiei, unde să poată găzdui migranţi din Orientul Mijlociu şi din Africa de Nord. Anunţul său a fost publicat pe Twitter, dar, susţine el, totul va deveni oficial imediat ce le va trimite scrisori premierilor celor două ţări.

Un prosper om de afaceri din Egipt s-a oferit să facă un gest surprinzător pentru a-i ajuta pe migranţii din Orientul Mijlociu şi din Africa de Nord. Naguib Sawiris a anunţat că intenţionează să cumpere o insulă unde să-i găzduiască pe migranţii care acum traversează Marea Mediterană în căutarea unei vieţi mai bune.

„Grecia sau Italia, vindeţi-mi o insulă, iar eu îi voi declara independenţa şi îi voi lăsa să locuiască acolo pe migranţi şi le voi oferi locuri de muncă pentru construirea noii lor ţări”, a scris miliardarul pe contrul lui Twitter. „O idee nebunească... Poate măcar temeporar, până când se pot întoarce în ţările lor”, a adăugat el.

În plus, în timpul unui interviu acordat CBC Channel, Sawiris a declarat că planul lui ar putea să fie de ajutor deopotrivă Greciei, ţară care se confruntă cu o gravă criză financiară.

„Vom merge pe insula aceasta şi vom construi un oraş foarte mare şi vom oferi locuri de muncă migranţilor pentru dezvoltarea insulei. Să construiască şcoli, universităţi, spital şi cluburi. Să construiască un nou oraş pentru a trece temporar peste problemele pe care ţara lor le are de rezolvat”, a mai spus acesta.

Naguib Sawiris a subliniat că va trimite premierilor Italiei şi Greciei scrisori referitoare la propunerea lui.