MENIU

Cum va domina Statul Islamic lumea dacă gruparea teroristă nu va fi anihilată în Siria și Irak

Un raport al SUA prezice că gruparea teroristă Stat Islamic se va răspândi în întreaga lumea dacă nu va fi oprită la timp în Irak și Siria.

Dintr-o scurgere de informații reiese că raportul a fost comandat de Casa Albă înainte de atacurile teroriste de la Paris și San Bernardino. Acesta mai arată că asasinarea șefului ISIS în orașul Aden din Yemen este un real câștig pentru forțele care luptă pentru combaterea terorismului.

Jaafar Mohammad Saad și cel puțin șase dintre bodyguarzii lui au fost uciși duminică, atunci când o mașină-capcană s-a inflirtat în coloana lor și a explodat.

Din informații scurse din dosar și obținute de The Guardian se prezintă modul în care gruparea își clădește teroarea. De asemenea, același dosar expune un grup care dorește să devină o entitate proprie, completată cu un guvern, trezorerie, educație și relații internaționale.

Așa cum Libia este văzută de către ISIS ca o rampă de lansare de la care se pot efectua atacuri asupra Vestului, se pare că granițele africane ale Yemen și Arabia Saudită reprezintă multe avantaje geografice pentru ambițiile militare ale grupării jihadiste.