MENIU

Cum și-a bătut joc Ucraina de Rusia, la un an de la scufundarea navei amiral "Moscova"

Ucraina a ironizat trecerea unui an de la una dintre cele mai mari pierderi și lovituri de imagine pe care a suferit-o Rusia de la declanșarea invaziei: scufundarea crucișătorului ”Moskva”, nava amiral a flotei ruse la Marea Neagră. 

”Acum un an, crucișătorul rusesc Moskva, cu ajutorul marinei ucrainene, și-a încheiat ultima și cea mai reușită operațiune. A trecut printr-o transformare de la cea mai mare cutie de conserve din Marea Neagră la cea mai bună atracție pentru scafandri. Nu ne vom opri”, a scris Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, pe Twitter.

 

În continuare, el le-a transmis rușilor că au 3 opțiuni: să fugă din Ucraina, să se predea sau ”să facă o baie în mare”.

În videoclipul postat de Oleksii Reznikov, apare momentul lansării unei rachete Neptun, de fabricație ucraineană, dar care copiază un mode mai vechi, din perioada sovietică, cu care ar fi fost lovit crucișătorul.

 

 

Nu lipsește nici momentul în care grănicerii ucraineni de la Insula Șerpilor au transmis unei nave rusești care le cerea să se predea "să se ducă la dracul".

 

Oficialul de la Kiev a mai anunțat că la Odesa va fi organizat un tur cu ghizi pentru ca turiștii să poată vizita locul în care s-a scufundat ”Moskva”, la 130 de kilometri sud în Marea Neagră de orașul-port ucrainean și est de Insula Șerpilor.