MENIU

Cum arată un spital din Rusia lui Vladimir Putin. Imagini șocante

O serie de imagini dintr-un spital din Rusia s-au viralizat zilele trecute pe rețelele sociale.

Autorul acestor fotografii a încercat să arate cum merg lucrurile în spitalul de boli infecțioase din Ulianovsk, unde a fost tratat.

Potrivit omului, nu este chiar ușor să te speli în sală, deoarece la robinet curge apă ruginită. Condițiile sunt chiar mai deprimante decât bolile infecțioase care sunt tratate acolo.

Fotografiile sunt impresionante.

Un comentator scrie pe site-ul care a publicat fotografiile, trinixy.ru, cu referire la prioritățile Kremlinului. ”Nu credeți că organizarea de Cupe Mondiale și reconstruirea Siriei sunt mai importante? ”Totul este normal, e o verticală a puterii. În vârful ei este un geniu, el nu ține pasul cu totul, trebuie să înțelegi și să ierți”.

Serviciile de sănătate sunt gratuite în Rusia, dar, în contextul subfinanțării, condițiile sunt, în multe cazuri, precare.

Un studiu coordonat de un profesor de la Virginia Commonwealth University arată că nivelul serviciilor de sănătate depinde foarte mult de fiecare regiune.

Regiunile mai bogate au fost mai eficiente în implementarea reformelor. Asta și pentru că o parte dintre fondurile alocate serviciilor de sănătate vine din bugetul local. De aceea, 17.500 de orașe și sate nu dispun de infrastructură medicală.

Numărul de facilități medicale din zona rurală a scăzut cu 75% între 2005 și 2013, potrivit aceluiași studiu.

În luna martie a acestui an, Vladimir Putin a anunțat că între 2019 și 2024, 4% din PIB trebuie cheltuit pentru Sănătate, scopul mfiind totușim atingerea cifrei de 5%. Între 2000 și 2018, cheltuielile pentru sector au fluctuat între 3 și 3,5%.

Mai multe articole despre:
Rusia spital Ulianovsk