MENIU

Cum arată noua super-armă a lui Putin: "Este mai rapid şi mai uşor decât cele deţinute de NATO"

Serviciile britanice de inteligenţă au emis o avertizare cu privire la noul "super tanc" al lui Putin, susţinând că acesta e mult superior maşinilor de luptă deţinute de NATO.

Documentul dezvăluit de Daily Mail susţine că tancul britanic Challenger II poate fi uşor depăşit de cel al ruşilor. Politica curentă a NATO este de a nu schimba tancurile pentru încă 20 de ani, argumentul fiind că în lupta cu jihadiştii, consideraţi principala provocare actuală, tancurile nu aduc niciun avantaj, scrie Business Magazin.

Reprezentanţii serviciilor de inteligenţă britanice spun că noul tanc prezentat de Kremlin este mai rapid, mai uşor şi cu o armură mai solidă. Tureta are capacitatea de a reîncărca automat muniţia, altă facilitate fiind posibilitatea de a lansa rachete anti-tanc.

Recent, ruşii au perfectat o rachetă ce poate transporta o încărcătură de 40 de megatone - de 2.000 de ori mai puternice decât bombele atomice detonate la Hiroshima şi Nagasaki.

RS-28 Sarmat, aşa cum este numele complet, conţine 16 focoase nucleare şi este capabilă să distrugă o suprafaţă de mărimea Franţei, potrivit postului rusesc de ştiri Zvezda, care este deţinut de Ministerul Apărării din Rusia. Arma are şi capacitatea de a evita radarul.

Racheta ar trebui să poată atinge ţinte aflate la 10.000 de kilometri distanţă; asta i-ar permite Moscovei să atace Londra sau alte oraşe europene, precum şi unele ţinte de pe continentul american.

Mai multe articole despre:
Rusia Putin arma rusia