MENIU

Cum arată cel mai preferat restaurant din lume FOTO

Un restaurant de pe Riviera Franceză a fost ales cel mai bun din lume. Este vorba despre Mirazur, un local cu specific mediteranean, care oferă nu doar o experienţă gastronomică fantastică, ci şi o privelişte de vis, potrivit Realitatea TV.

Mirazur este situat în oraşul Menton, locul unde muntele întâlneşte marea şi unde specificul culinar francez şi cel italian se contopesc perfect. Restaurantul este condus de un argentinian. Mauro Colagreco este, de altfel, singurul maestru bucătar străin din Franţa din acest top care deţine trei stele Michelin. El pune accent pe bucătăria locală, iar legumele din farfuriile clienţilor provin din grădina restaurantului. 

"În general, bucătăria noastră are preparate proaspete, avem mult peşte. Peştele e minunat. E adus viu. Mai proaspăt decât atât e imposibil. Bineînţeles, folosim multe citrice, pentru că Menton este oraşul lămâilor.", spune Mauro Colagreco, maestru bucătar.

Specialităţile casei sunt sfecla gătită în crustă de sare, sos din caviar și smântână din lapte de capră sau calamar fraged, servit alături de anghinare şi chipsuri din cerneală de sepie. 

'Muntele, marea, grădina noastră. Toate astea fac experienţa de la Mirazur foarte specială. Oamenii nu vin aici doar pentru mâncare, ei vin pentru experienţă, pentru istoria locului.', mai spune spune Mauro Colagreco, maestru bucătar.


Un dejun la restaurantul Mirazur costă cel puţin 160 de euro, iar pentru cină trebuie să plătiţi minimum 260 de euro. Clasamentul celor mai bune 50 de restaurante din lume este întocmit de o revistă de specialitate britanică, iar premiile sale au devenit la fel de râvnite în domeniu ca stelele Michelin.