MENIU

Culmea tupeului! Stă de 15 ani în concediu, pe 4.500 de lire pe lună, dar și-a dat firma în judecată pentru că nu i-a mărit salariul!

Un inginer din domeniul IT, care este în concediu medical de 15 ani, și-a dat în judecată firma pentru că nu i-a mărit salariul în toată această perioadă.

Ian Clifford susține că este victimă a discriminării, pentru că IBM, compania la care este angajat, nu i-a oferit nicio mărire de salariu în perioada 2008-2023, cât timp a lipsit de la muncă, din motive medicale, potrivit Metro.

Bărbatul primește peste 54.000 de lire pe an și are garantat acest venit până la vârsta de 65 de ani, însă susține că nu este o ofertă ”suficient de generoasă”.

Cu toate acestea, un judecător de la Tribunalul din Reading i-a respins dosarul, motivând că a primit deja un „beneficiu substanțial” și un „tratament favorabil”.

„Angajații activi pot primi creșteri de salariu, dar angajații inactivi nu, este o diferență. Nu este, în opinia mea, un prejudiciu. Chiar dacă valoarea celor 50.000 de lire sterline pe an s-ar înjumătăți în 30 de ani, este totuși un beneficiu foarte substanțial”, a spus judecătorul.

Mai multe articole despre:
inginer it concediu medical marire salariu