MENIU

Criza uminitară din Ucraina continuă. Aproape 11.000 de civili din Severdonețk, blocați în oraș. NU pot fi salvați

Ucrainenii fug cum pot din calea războiului. Foto/Profimedia

Primarul orașului Severdonețk, Aleksandr Striuk spune că, din cauza bombardamentelor care nu de opresc deloc, aproape 11.000 de civili nu pot fi evacuați, aceștia fiind blocați în case și adăposturi.

„Au mai rămas aproximativ 10-11 mii de oameni în Severodonețk … Din câte știu, rușii ne-au dus și pe oamenii noștri acolo pe teritoriul ocupat. Și o parte din populație a încercat să fugă din oraș pe cont propriu, pentru că orașul este sub foc puternic și este periculos să fii acolo”, a spus primarul.

El a menționat că în prezent este aproape imposibil ca civilii să părăsească orașul.

„Oamenii au început deja să comunice din teritoriile ocupate, dar aceasta este o conexiune unidirecțională. Pentru că cei care au îndrăznit să meargă în teritoriile ocupate, nu se pot întoarce în oraș. Cunosc mai multe cazuri în care oamenii au încercat să se întoarcă și pur și simplu nu au reușit. Întrucât sunt lupte, ciocniri constante și lucrări de artilerie, este încă periculos”, a adăugat Stryuk.

El a mai declarat că s-au pierdut comunicațiile din Severodonețk în urmă cu aproape 2 luni și, din cauza bombardamentelor constante, au nevoie de o revizie majoră.

Trupele ruse încearcă să stabilească controlul deplin asupra regiunilor Lugansk și Donețk, dar până în prezent acest obiectiv nu a fost atins. Luptele au loc în Severodonetsk de ceva vreme.