MENIU

Sute de refugiați au forțat granița Macedoniei. Poliția a folosit gaze lacrimogene

Aproximativ 300 de irakieni și sirieni au încercat, luni, să forțeze granița dintre Grecia și Macedonia pentru a protesta împotriva scăderii numărului de imigranți autorizați să treacă în Macedonia în vederea continuării deplasării lor spre nordul Europei.  

Refugiații au forțat cordonul de poliție grec, au invadat calea ferată și au încercat să forțeze gardul de sârmă ghimpată ridicat la granița dintre Grecia și Macedonia. Poliția macedoneană a folosit gaze lacrimogene împotriva lori, la punctul de graniță Idomeni.

De-a lungul zilei de duminică, Macedonia nu a lăsat aproape niciun imigrant să-i treacă frontiera, în timp ce cu o zi înainte 300 de irakieni și sirieni fuseseră autorizați să intre pe teritoriul său, potrivit agerpres.ro.  

După restricțiile impuse săptămâna trecută de către Austria, Croația, Slovenia — țări membre ale Uniunii Europene—, precum și de către Macedonia și Serbia, care au limitat numărul de imigranți cărora li s-a permis intrarea pe teritoriul lor, Grecia a avertizat că aproape 70.000 de persoane riscă să fie blocate pe teritoriul său în luna martie, față de 22.000 în prezent. 


Mai multe articole despre:
refugiaţi Macedonia criza imigrantilor imigrabti