MENIU

Coreea de Nord, imaginile durerii. Cum trăiesc oamenii. Adevărul pe care nu ne lasă să-l vedem

Populația Coreei de Nord este de aproximativ 24 milioane de locuitori și este una dintre cele mai omogene etnic și lingvistic din lume, cu un număr foarte mic de chinezi, japonezi, vietnamezi, sud-coreeni și expatriați europeni. Minoritatea principală o formează chinezii. Galeria Foto 

Situația locuitorilor este deosebit de cruntă, fiind supuși malnutriției prelungite și unor condiții de viață grele. Coreea de Nord este unicul stat din lume care nu colectează impozite. 

Coreea de Nord este cea mai pură formă de totalitarism pe care mintea umană a inventat-o vreodată. Statul este caracterizat de un cult al personalității cvasireligios, o politică oficială de o xenofobie feroce, și prezența unui sistem de lagăre de concentrare. Există rapoarte credibile despre experimente chimice făcute pe prizonieri politici, conform wikipedia. Accesul necontrolat al presei străine este interzis, iar interacțiunea cetățenilor cu turiștii străini este strict controlată. De asemenea, internetul este inaccesibil în aproape toată țara.

Imaginile din Galeria Foto prezintă realitatea crudă din Coreea de Nord.

Mai multe articole despre:
Coreea de Nord imaginile durerii