MENIU

Coreea de Nord A EXECUTAT public 2 adolescenți pentru că s-au uitat la filme sud-coreene

Coreea de Nord a executat în public 2 adolescenți pentru că au vizionat și distribuit filme sud-coreene, au declarat pentru Radio Free Asia două surse care au asistat la acest lucru. Decizia este cu atât mai șocantă cu cât un al 3-lea adolescent a fost și el executat, pentru că și-a ucis mama vitreagă, ceea ce înseamnă că autoritățile de la Phenian au considerat libertatea de gândire la fel de dăunătoare ca și omuciderea.

Presupusele crime comise de adolescenți, care se estimează că au 16 sau 17 ani, au fost la fel de malefice, au spus autoritățile rezidenților îngroziți, care au fost forțați să privească, au spus sursele citate de RFA.


Execuția a avut loc în octombrie pe un aerodrom din oraș, a precizat rezidentul.

"Locuitorii din Hyesan s-au adunat în grupuri la pista de aterizare", a spus ea. "Autoritățile i-au pus pe studenții adolescenți în fața publicului, i-au condamnat la moarte și i-au împușcat imediat".

Astfel de execuții sunt rare în Coreea de Nord, dar nu inedite. De obicei, autoritățile se folosesc de execuții pentru a îngrozi oamenii și a-i determina să se comporte cum li se cere.

La fel ca în anii de vârf ai stalinismului esteuropean, Coreea de Nord este îngrijorată de influența "decadentă și antirevoluționară", care afectează spiritul revoluționar al tinerelului.

 

Mai multe articole despre:
adolescenti executati coreea de nord kim yong