MENIU

Coreea de Nord a testat un nou sistem antiaerian. Kim Jong Un şi-a exprimat "marea satisfacţie"

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a supervizat un test reușit al unui nou sistem antiaerian, a anunțat, sâmbătă, agenția de presă oficială a Coreii de Nord, KCNA, informează AFP.

Acesta este cel mai recent test dintr-o serie întreagă efectuate în ultima vreme de Phenian, în timp ce tensiunile se amplifică în peninsula coreeană.

Noul test a fost anunțat în timp ce la Washington se desfășura Summitul securității nucleare, în cadrul căruia a fost discutată și problema capacităților nucleare nord-coreene. Kim "a condus testarea unui sistem antiaerian ghidat de tip nou" și "sub observarea lui, rachete antiaeriene au fost trase și au lovit cu precizie ținte aeriene false ale dușmanilor", a raportat KCNA.

Liderul nord-coreean "și-a exprimat marea satisfacție pentru acest test încununat cu succes", care este, în opinia lui, o nouă demonstrație elocventă privind sporirea rapidă a capacității de apărare a Coreii de Nord, subliniază agenția. La Seul, Ministerul Apărării sud-coreean a anunțat că Phenianul a lansat o rachetă antiaeriană vineri, din orașul Sondok, în est.

În decurs de o lună, Kim a supervizat mai multe exerciții militare, printre care teste balistice cu rază medie de acțiune, un sistem de lansare de rachete multiplu și o artilerie cu rază lungă, ca răspuns la manevrele militare comune desfășurate în fiecare an în peninsula coreeană de către Coreea de Sud și SUA, aliatul Seulului.