MENIU

Copil de 10 ani despărţit de părinţi şi dat afară din avion, pe motiv că aeronava era supraîncărcată

Vacanţa unei familii din Canada a fost dată peste cap, după ce compania aeriană le-a spus că avionul a fost supraîncărcat, iar fiul lor de 10 ani nu mai are loc, deşi biletele au fost rezervate cu mai bine de jumătate de an înainte. 

Brett şi Shanna Doyle şi-au organizat o vacanţă spre Costa Rica împreună cu cei doi fii ai lor. La aeroport, reprezentanţii companiei Air Canada le-au spus că avionul a fost supraîncărcat, iar fiul lor nu mai are loc.

Deşi părinţii au încercat să schimbe locul lor cu cel al băiatului, cererea nu a fost acceptată de compania aeriană.

Familia a hotărât să schimbe zborul într-un alt aeroport pentru a pleca împreună, însă cursa fusese anulată. Au fost nevoiţi să doarmă o noapte într-un hotel şi să ia zborul din ziua următoare, deşi biletele fusese rezervate din luna august a anului trecut, iar incidentul a avut loc pe data de 15 martie a acestui an.

Cei doi soţi susţin că această companie aeriană le-a oferit 0 asistenţă, chiar dacă vina era de departe a lor.

"Am cheltuit sute de dolari pe biletele de avion şi nu am avut un loc rezervat. Deci, în realitate, pentru ce am plătit de fapt?", s-a întrebat indignată mama copilului, potrivit Dailymail.

Compania aeriană le-a oferit o 2.500 de dolari ca recompensă pentru situaţia jenantă, însă familia susţine că acest gest a venit abia după ce cazul a fost mediatizat.

Un alt caz similar a avut loc, în urmă cu câteva săptămâni, în Statele Unite ale Americii, după ce un cetăţean de origine asiatică a fost dat jos cu forţa din avion de reprezentanţii companiei United Airlines, din cauza aceluiaşi motiv.