MENIU

Continuă protestele de amploare de la Chişinău

Noi proteste de amploare la Chişinău, unde zeci de mii de oameni cer demisia guvernului! Manifestanţii consideră că actualul Cabinet a deviat de la parcursul european al ţării. Nu în ultimul rând, s-au cerut Executivului explicaţii cu privire la miliardul de dolari dispărut din bănci.

Protestatarii au scandat lozinci antiguvernamentale şi au acuzat guvernul de corupţie în timp ce mărşăluiau cu steagurile Republicii Moldova şi Uniunii Europene. „Jos mafia, jos mafia!” - strigau protestatarii. „Le este teamă că poporul se poate mobiliza împotriva celor care fură miliarde din banii publici”, a spus un fost judecător CEDO.

Manifestanţii acuză totodată guvernul că e vinovat de starea precară a economiei şi îi pune la adăpost pe cei care destabilizează economia ţării. „Am dechis ochii prietenilor noştri occidentali, din Statele Unite şi Europa. Şi ei sunt la fel de dezamăgiţi ca şi noi de această guvernare criminală şi coruptă”, a declarat un activist al "Platformei Dreptate şi Adevăr".

Protestatarii şi-au arătat nemulţumirea faţă de lefurile mici, plătite cu întârziere şi au criticat şi lipsa de acţiune a guvernului în privinţa miliardului de dolari dispărut din câteva bănci dmoldovene.

Participanţii la acest al treilea protest de amploare împotriva guvernului de la Chişinău spun că nu vor renunţa la manifestaţii până când guvernul condus de Chiril Gaburici nu îşi dă demisia.

Mai multe articole despre:
demisie guvern Chişinău noi proteste de amploare