MENIU

Violenţe în Cecenia. 24 de oameni au murit în confruntările dintre rebeli şi forţele de ordine

Violenţe la Gronznâi

Cel puţin 24 de persoane au murit joi, la Groznîi, în urma confruntărilor armate dintre rebelii ceceni şi forţele de ordine, au anunţat vineri autorităţile ruse şi locale, citate de AFP.

În total, au fost ucişi 14 membri ai forţelor de ordine, iar alţi 28 au fost răniţi, potrivit unui nou bilanţ al Ministerului rus de Interne.

De asemenea, au fost ucişi zece rebeli, potrivit unui bilanţ publicat joi de Comitetul naţional pentru combaterea terorismului.

Un grup de rebeli a luat cu asalt un post al poliţiei rutiere, atacând ulterior un imobil care găzduieşte instituţii ale presei locale, la Groznîi, capitala Ceceniei, în Caucazul rus.

Atacatorii, care fac parte din mişcarea islamistă Emiratul Caucazului, au afectuat acest atac la câteva ore după discursul preşedintelui Vladimir Putin, al cărui protejat, Ramzan Kadîrov, conduce Cecenia începând din 2007.

În octombrie, cinci poliţişti au fost ucişi, iar aproximativ 10 au fost răniţi la Groznîi, când au încercat să împiedice un tânăr kamikaze să atace o sală de concerte în care se aflau mii de persoane, în timpul unei sărbători locale.

Mai multe articole despre:
Cecenia violenţe groznai