MENIU

Compania aeriană Alitalia a anulat 60% din zboruri. Motivul?

Compania aeriană Alitalia a anulat 60% din zboruri. Motivul?

Sindicatele Alitalia au declanșat, miercuri, o grevă de 24 de ore, pentru a protesta față de reducerea salariilor și a locurilor de muncă, transmit AP și DPA.

Mișcarea de protest a forțat compania aeriană italiană să anuleze 60% din zborurile interne și internaționale. Alitalia a precizat că va utiliza aeronave cu o capacitate mai mare pentru cele mai aglomerate rute, iar peste 90% din pasageri vor fi orientați spre alte curse.

Luna trecută, conducerea Alitalia a prezentat un plan destinat reducerii costurilor cu un miliard de euro, care ar duce la concedierea a 2.000 din cei aproximativ 12.500 de angajați, scrie agerpres.ro. În schimb, sindicatele consideră drept inacceptabil acest plan care prevede concedierea a 20% din angajați până în 2019 și reducerea salariilor.

"Suntem în grevă pentru a spune "NU" planului industrial care nu este credibil, care are ca obiectiv supraviețuirea pe termen scurt, și nu relansarea companiei", se arată într-un comunicat al sindicatului Uiltrasporti, care participă la mișcarea de protest.

Operatorul aerian Etihad din Emiratele Arabe Unite deține 49% din Alitalia, în timp ce acționarii italieni conduși de băncile UniCredit și Intesa Sanpaolo dețin 51%.