MENIU

Comisia UE nu mai cere cote obligatorii: "Contează doar relocarea celor 120.000 de migranți"

Un oficial al Comisiei Europene a declarat pentru Reuters că planul privind relocarea a 120.000 de refugiați nu trebuie să fie bazat neapărat pe cote obligatorii. Ce contează este menținerea cifrei, a spus oficialul. 

Comisia Europeană oferă o variantă de compromis statelor membre UE care s-au opus propunerii privind relocarea refugiaților. 

Un oficial al executivului UE, citat de Reuters, a afirmat că distribuirea celor 120.000 de refugiați nu trebuie să fie bazată pe cote obligatorii. Importantă este însă menținerea cifrei.

România, Slovacia, Cehia și Ungaria s-au opus la Consiliul Justiție și Afaceri Interne de pe 14 septembrie impunerii unei cote obligatorii pentru distribuirea refugiaților. România a afirmat de altfel în mai multe rânduri că nu poate primi mai mult de 1785 de refugiați, aceasta fiind capacitatea maximă de cazare și integrare.

Cehia a anunțat între timp că este gata să primească între 7.000 și 15.000 de refugiați, iar Polonia, o altă țară care exprimase dubii, s-a arătat de asemenea dispusă să accepte mai mulți migranți. 

Mai multe articole despre:
Comisia Europeană refugiaţi migranţi