MENIU

Comandant rus executat de grupul Wagner, după ce soldații din unitatea sa au dezertat. Mesajul transmis soției

Viktor Sevalnev, un comandant rus în vârstă de 43 de ani, ar fi murit după ce membrii unității sale au dezertat în masă din prima linie.

Condamnatul Viktor Sevalnev, care a condus cea de-a 7-a companie de puști motorizate a așa-zisei miliții a autoproclamatei Republici Populare Lugansk (LPR), din estul Ucrainei, și-a sunat soția, Lilia, pe 20 noiembrie, și i-a spus că urmează să fie luat de la spital, unde fusese internat cu o rană la față și să fie împușcat pentru că soldații companiei sale au dezertat. 

Înregistrarea acestei conversații dintre Sevalnev și soția sa și alte materiale au fost furnizate publicației The Insider de Vladimir Osechkin, un activist rus pentru drepturile omului care conduce site-ul anticorupție Gulagu.net.

„Astăzi sunt eu, mâine e altul, asta-i tot. Suntem doar materiale letale. Ministerul Apărării împușcă oameni. Ei știu că suntem morți și nu le pasă. Aș vrea să mă întorc unde am fost, dar nu mă lasă. Dacă aș fi știut că acesta este războiul... Numele meu este Viktor Anatolyevich Sevalnev, născut pe 27 septembrie 1979. Nu trimiteți oameni aici, e suficient. Ei vor să omoare pe toată lumea” - acesta este ultimul mesaj pe care Sevalnev l-a transmis prin intermediul soției sale, scrie adevarul.ro.

Deja pe 1 decembrie, un reprezentant al Ministerului rus al Apărării i-a spus Liliei că soțul ei a murit în autoproclamata Republica Populară Donetk (RPD) pe 25 noiembrie din cauza rănilor de schije și a unei lovituri puternice la cap. Minsterul rus a promis că în curând corpul lui va fi trimis la Moscova într-un sicriu zinc și documentele neesare, adăugând mesajul: „Condoleanțe, ne pare rău”.

Mai multe articole despre:
wagner grupul wagner razboi ucraina Viktor Sevalnev