MENIU

Obiceiurile ciudate ale lui Putin. Accesoriul pe care nu îl poartă niciodată, deși are nevoie de el

Lui Putin nu-i place să poarte ochelari. Foto/Profimedia

Președintele rus Vladimir Putin nu vrea să poarte ochelari, întârzie mereu la întâlniri și nu-i place să citească documentele singur. Obiceiurile ciudate ale acestuia au fost observate încă din anii 2002-2003, susține activistul rus pentru drepturile omului și bloggerul Mark Feygin, relatează Channel 24.

Pe fondul zvonurilor că Nikolai Patrushev, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, ar putea lua decizii importante în locul lui Putin, Feigin a spus că astfel de ipoteze au apărut din cauza informațiilor despre starea de sănătate a dictatorului. Președintele rus nu se întâlnește cu generalii și nu stă peste program, crede activistul pentru drepturile omului. 

Putin nu este înclinat spre munca monotonă. Nu-i plac întâlnirile plictisitoare. Feigin a aflat despre acest lucru de la Mihail Kasyanov, fostul prim-ministru al Federației Ruse. Activistul pentru drepturile omului era omul de încredere al acestuia.

Kasyanov i-a spus lui Feigin că Putin a întârziat întotdeauna la întâlnirile economice. Oficialii l-au așteptat pe președinte timp de 3-5 ore, deși întâlnirile au fost prompte și urgente. 

La întâlnirile cu oficialii, întotdeauna se plictisea. Președintelui Federației Ruse nu-i plac întâlnirile lungi, așa că nu putea să stea decât 10-15 minute și să plece, a adăugat Feigin. Așa s-a comportat încă din 2002-2003, de 20 de ani situația nu s-a îmbunătățit, ba chiar s-ar putea înrăutăți.

În plus, lui Putin nu îi place să citească cărți. Nici măcar nu vrea să citească singur documentele, așa că generalii trebuie să-i spună informația. Feigin a adăugat că și fostul bancher rus Serghei Pugaciov a vorbit despre asta.

O altă trăsătură ciudată a lui Putin este că îi este jenă să poarte ochelari. Nu vrea să-și recunoască vârsta, așa că nu poate citi singur toate documentele, pentru că îi obosesc ochii. De asemenea, explică obiceiul lui Putin de a cere generalilor să-i spună informațiile. 

Acum, susține Feigin, Patrushev îi redă lui Putin subiectele discutate de generalii ruși. Putin nu stă la aceeași masă cu oficialii și nu participă la ședințe comune.