MENIU

Cine sunt cele două românce care şi-au pierdut viaţa sub dărâmături în Italia?

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat joi dimineaţă, decesul unui al doilea cetăţean român în urma seismului puternic produs pe teritoriul Italiei.

UPDATE 12.21 Unul din românii morţi în urma cutremurului din Italia este o femeie din localitatea doljeană Malu Mare, Aurelia Dăogaru, mama acesteia fiind anunţată, potrivit rudelor, de ambasadă.

Rudele victimei au declarat pentru MEDIAFAX că mama Aureliei Dăogaru (36 de ani), aflată şi ea în Italia, a fost anunţată de ambasadă despre decesul femeii.

În urma cutremurului a murit şi soţul Aureliei Dăogaru, Fabio Graziano, în timp ce băiatul lor în vârstă de 11 ani a fost salvat.

"Mătuşa mea este şi ea în Italia şi a fost informată de către ambasadă că a murit. Ale (Alexandru, copilul cuplului - n.r.) este în siguranţă, a reuşit ca prin minune să scape”, a declarat o verişoară a Aureliei Dăogaru.

Aurelia Dăogaru avea 36 de ani şi era din comuna doljeană Malu Mare, de lângă Craiova. Rudele ei spun că plecase de 12 ani în Italia. Era căsătorită cu italianul Fabio Graziano.

Potrivit publicaţiei italiene "Il granchio", Aurelia Dăogaru era vice-responsabilă a asociaţiei regionale de voluntari în asistenţa sanitară (Arvas).

Surse de la fața locului au aflat că o femeie de origine română, de 59 de ani, a  decedat sub dărâmături. O alta, căsătorită cu un italian, se află la fel sub dărâmături, copilul acestora fiind salvat. În localitatea Torrita, a fost salvată o femeie româncă și transportată la spital. La această oră, nuami la spitalul din Rieti se află peste 150 de pacienți proveniți din satele afectate de cutremure, scrie cotidianul Emigrantul.it. 

Echipele consulare mobile s-au deplasat la unităţile medicale unde se află internaţi cei 4 cetăţeni români răniţi şi menţin permanent legătura cu personalul specializat care îi monitorizează pentru informaţii actualizate cu privire la evoluţia stării acestora de sănătate, precizează joi MAE, citat de MEDIAFAX.

Cutremur devastator în Italia: 247 de morţi, sute de răniţi. MAE: Doi români decedaţi, 8 dispăruţi

În ceea ce-i priveşte pe cei 9 cetăţeni români daţi dispăruţi, MAE informează că verificările continuă, în acest moment 8 persoane aflându-se în această situaţie. Totodată, MAE precizează că cele doua echipe mobile au continuat demersurile de acordare a asistenţei consulare pe parcursul întregii nopţi, deplasându-se şi la o tabăra de sinistraţi unde sunt adăpostiţi 10 cetăţeni români.

Cele două echipe consulare mobile se află în continuare pe teren si fac verificări la unităţile spitaliceşti din zonă pentru a identifica dacă printre răniţi sunt şi alţi cetăţeni români.

Cutremur devastator în Italia. Un oraş distrus în câteva secunde. Imagini apocaliptice

Potrivit informaţilor de miercuri seara, un român şi-a pierdut viaţa în cutremurul din Italia, doi erau răniţi şi alţi 9 daţi dispăruţi.

MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia - (0039) 06 835 233 58 şi (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna - (0039) 0515872120 şi (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Cel puţin 247 de persoane au murit, printre care mulţi copii, iar alte sute au fost rănite în urma cutremurelor produse în cursul nopţii de marţi spre miercuri în centrul Italiei, anunţă autorităţile italiene, citate de publicaţia Corriere Della Sera.

CUTREMUR ITALIA. Declaraţia terifiantă a unei românce din Italia: "Am auzit păsările..." 

Bilanţul anunţat anterior de autorităţile italiene era de 120 de morţi.

Primul cutremur, de 6,0 grade, a avut loc la ora 3.36 (4.36, ora României), în zona Accumoli/Arquata del Tronto (la graniţa dintre regiunile Lazio şi Marche, în centrul Italiei), la adâncimea de doar 4 kilometri. Au urmat alte două mişcări telurice, la orele 4.32 şi 4.33, cu intensităţi de 5,4, respectiv 4,8 grade, la adâncimi de 8 şi 9 kilometri. Cele trei seisme au fost urmate de zeci de replici cu intensităţi între 2 şi 4 grade.