MENIU

Atentatorul din Ansbach: un sirian cu probleme psihice și tentative de sinucidere în trecut

Atacatorul din Ansbach avea probleme psihice şi a încercat să se sinucidă în două rânduri, scrie AFP, citată de News.ro.

Autorităţile bavareze au confirmat că tânărul sirian, în vârstă de 27 de ani, care s-a detonat duminică noaptea într-un bar din Ansbach avea probleme psihice şi a fost internat anterior într-o clinică pentru boli mentale, după ce a încercat în două rânduri să se sinucidă, scrie AFP.

”Din păcate aceste este un nou atac teribil care va creşte anxietatea oamenilor”, a declarat ministrul bavarez de Interne, Joachim Hermann. Acesta a precizat că anchetatorii nu au exlus însă posibilitatea unui atac islamist.

Atacatorul, a cărui nume nu a fost dat publicităţii, era un migrant sirian a cărui solicitare de azil a fost respinsă în urmă cu un an. Acesta urma să se detoneze la festivalul de muzică din Ansbach, însă a fost întors din drum pentru că nu avea un bilet.

Potrivit informaţiilor, sirianul avea probleme psihice diagnosticate şi a încercat anterior să se sinucidă. De asemenea, acesta a fost internat într-o clinică pentru tulburări psihice.

Tânărul sirian şi-a pierdut viaţa în explozie, în vreme ce alte 12 persoane au fost rănite, dintre care trei în stare gravă.

Acesta este al patrulea incident violent care a zguduit statul bavarez în ultima săptămână, după ce un adolescent germano-iranian, în vârstă de 18 ani, a împuşcat mortal vineri nouă persoane în centrul comercial Olympia Einkaufszentrum din Munchen.

 

Mai multe articole despre:
Germania atentat Ansbach