MENIU

Cine este autorul luării de ostatici din Sydney?

Luare de ostatici într-o cafenea

Autorul luării de ostatici din Sydney a fost identificat ca Man Haron Monis, un iranian în vârstă de 50 de ani cunoscut autorităţilor australiene pentru trimiterea de scrisori otrăvite familiilor unor militari decedaţi.

Bărbatul a intrat în atenţia autorităţilor după ce a trimis scrisori otrăvite familiilor unor militari australieni decedaţi, în perioada 2007-2009. Monis a pretins că scrisorile au fost varianta sa pentru un "coş cu flori" sau o "scrisoare de condoleanţe", relatează cotidianul The Age, în ediţia electronică, notează Mediafax.ro.

Poliţia l-ar fi identificat pe bărbat în primele ore ale incidentului, dar a decis să nu dezvăluie acest lucru publicului.

Alte peste 50 de acuzaţii de indecenţă şi agresiune sexuală au fost formulate recent împotriva sa, legate de perioada în care se autointitula "vindecător spiritual", în urmă cu un deceniu.

El s-a comparat recent pe pagina sa de Internet cu fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, afirmând că cele mai recente acuzaţii împotriva lui au "motive politice".

Incidentul de luni ar urma unei încercări nereuşite, vineri, de a obţine exonerarea la către Înalta Curte de Justiţie. Bărbatul fusese condamnat la 300 de ore de muncă în folosul comunităţii pentru trimiterea acestor scrisori. Soţia sa, Amirah Droudis, în vârstă de 34 de ani, a pledat, de asemenea, vinovat pentru participare la redactarea acestor scrisori.

Mai multe articole despre:
ostatici Sydney