MENIU

Cine este autorul atacului terorist de la Londra

Un bărbat a intrat cu mașina în trecători, miercuri, pe Podul Westminster din Londra. Mașina s-a oprit în gardul Parlamentului britanic - Palatul Westminster. Cinci oameni au murit, alți 40 sunt răniți. Martorii susțin că era de origine asiatică și avea în jur de 40 de ani.

Presa britanică scrie că atacatorul ar putea fi Abu Izzadeen. Izzadeen se afla de mult în atenția autorităților care-l suspectau de legături cu grupări teroriste. Mai mult, acesta ar fi stat câteva luni în spatele gratiilor pentru strângere de fonduri pentru acte teroriste, pentru incitare la terorism și glorificare a terorismului, conform independent.co.uk.

Poliția nu a confirmat identitatea atacatorului. De asemenea, mai multe persoane susțin că Abu Izzadeen s-ar afla, încă, în închisoare.

După ce a oprit în gardul Palatului Westminster, atacatorul a intrat în curtea instituției și a înjunghiat un polițist, care, mai târziu, s-a stins din viață din cauza rănilor.

Imediat după aceea, a fost împușcat cu trei focuri de armă de autorități. Surse Sky News au confirmat că bărbatul care a fost surprins într-o fotografie în timp ce era luat cu targa de echipajele de salvare este chiar atacatorul. 

Autorul atentatului terorist și-a pierdut viața la câteva ore după atac.

Atac terorist la Londra, lângă Parlament. Patru oameni au murit; alți 20, între care și doi români, au fost răniți