MENIU

Cine era tânărul britanic ucis la Bataclan: lucra pentru trupa Eagles of Death Metal

Printre victimele care și-au pierdut viața vineri noapte în Paris, la clubul Bataclan, a fost identificat și un tânăr din Marea Britanie pe nume Nick Alexander.

Tânărul fusese dat dispărut vineri noapte, după luarea de ostatici urmată de uciderile de la clubul Bataclan, fotografia sa circulând pe rețelele de socializare. Nick Alexander lucra pentru formația Eagles of Death Metal și a fost identificat oficial drept una dintre victimele tragediei.

Familia sa a postat un mesaj emoționant prin care vorbește despre tânăr și despre durerea suferită.

Bilanţul victimelor atentatelor teroriste din Paris a ajuns la 129 de morţi şi 352 de răniţi, dintre care 99 în stare gravă, a anunţat procurorul general din Paris, Francois Molins, citat de publicaţia franceză Le Figaro. Aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal. Atacurile au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic, care susţine că acestea sunt o reacţie la ofensele aduse profetului musulman Mahomed şi la raidurile aeriene efectuate de Franţa în Siria şi Irak.