MENIU

China, demonstrație de forță militară și mesaj asurzitor pentru restul lumii

China, demonstrație de forță

Armata chineză a oferit o demonstrație de forță la începutul lui 2018 și a trimis un mesaj clar către SUA și întreaga lume, într-un moment în care Beijingul devine tot mai puternic și mai expansiv, atât din punct de vedere economic, cât și militar. 

Demonstraţie de forţă a armatei chineze la început de an. Zeci de mii de soldaţi au început antrenamentele sub ochii preşedintelui Xi Jinping. Liderul chinez le-a cerut să nu se teamă de moarte când pun în aplicare ordinele Partidului comunist.

Antrenamentele militare au început în provincia Hebei, din nordul Chinei. În faţa a şapte mii de soldaţi înarmaţi, Xi Jinping a cerut armatei să fie întotdeauna gata de luptă şi care să asculte ordinele Partidului Comunist.

”Iată ordinele mele: soldaţii de toate rangurile trebuie să consolideze antrenamentele militare şi să fie pregătiţi de război, să plaseze cu fermitate pregătirea militară într-o poziţie strategică”, a spus președintele XI JINPING.

Potrivit ziarului patronat de Partidul Comunist, soldaţii chinezi s-au adunat în patru mii de locaţii din întreaga ţară pentru a asculta discursul comandantului şef. Iar jurnaliştii chinezi susţin că ei au jurat să respecte cu determinare ordinele lui Xi Jinping.

Demonstrația de forță vine într-un moment în care Beijingul devine tot mai expansiv din punct de vedere militar, iar tensiunile cu SUA în Marea Chinei de Sud genereză riscul unei alunecări într-o confruntare.

 
Mai multe articole despre:
China armata Xi Jinping