MENIU

China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor. Au fost blocate toate tranzacțiile

Sursa foto: Arhivă

Cele mai puternice autorități de reglementare din China au intensificat, vinery, interdicțiile privind folosirea criptomonedelor, cu o blocare generală asupra tuturor tranzacțiilor cripto și a minelor criptografice, lovind bitcoin și alte monede majore și presând stocurile legate de cripto și blockchain.

Potrivit unei notificări publicate pe site-ul băncii centrale, va fi ilegal ca rezidenții chinezi să cumpere criptomonede din străinătate și chiar să fie implicați în marketing sau asistență tehnică în legătură cu afacerile în care sunt folosite monede virtuale.

Guvernul de la Beijing pare să se pregătească pentru o încetinire a creșterii economice. La această îngrijorare par să se adauge și temerile că gigantul imobiliar Evergrande nu va avea cum să evite colapsul, iar un număr din ce în ce mai mare de oameni încearcă să-și mute banii din China.

Mineritul de Bitcoin în China reprezintă 65% din totalul global, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Cambridge.

În luna mai, în China au intrat în vigoare noi reguli pentru instituțiile financiare și companiile de plăți care furnizează servicii legate de criptomonede – determinând scăderea valorii Bitcoin cu mai mult de 20%.
În iunie, banca centrală a Chinei, care a cerut celor mai mari bănci și firme de plăți din țară să reducă serios tranzacțiile în criptomonede.

Mai multe articole despre:
china criptomonede tranzactii