MENIU

ISIS revendică ATACUL cu armă automată de pe Champs-Elysées. Un polițist și atacatorul, uciși

ISIS revendică ATACUL cu armă automată de pe Champs-Elysées. Un polițist și atacatorul, uciși

Atac la Paris, cu câteva zile înaintea primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Un bărbat a deschis focul, joi seară, pe bulevardul Champs-Elysées, din capitala Franței, asupra unei mașini a poliției. Un polițist a fost ucis și altul a fost rănit. Atacatorul a fost apoi împușcat mortal. Atacul a fost revendicat de ISIS.

UPDATE 00:35 - Atacul a fost revendicat de ISIS. Atentatorul ar fi un luptător al Statului Islamic, Abu Yusuf al-Beljiki, din Belgia. 

Atac la Paris. Președintele Hollande: Suntem convinși că pista anchetei este "de ordin terorist" 

Pe reţelele de socializare au apărut deja primele imagini cu momentul în care atacatorul este împuşcat de poliţişti. Atenţie, imaginile sunt şocante!

"Cu puțin înainte de orele 21.00 (19.00 GMT), o mașină s-a oprit în dreptul unui vehicul al poliției, un bărbat a coborât din mașină, a deschis focul cu o armă automată asupra mașinii de poliție, a ucis un polițist și a încercat să fugă căutând să ia ca țintă alți polițiști", a declarat, la postul BFM TV, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne francez, Pierre-Henry Brandet.

"El a reușit să rănească alți doi și a fost împușcat de forțele de ordine", a adăugat purtătorul de cuvânt, subliniind că polițiștii au fost "luați intenționat ca țintă".

UPDATE 00.10 - Un al doilea suspect, care ar fi venit din Belgia, este acum căutat de polițiști.

Atacul din inima Parisului ridică tensiunea cu trei zile înaintea alegerilor prezidențiale

UPDATE: 00.00 - Ministrul de Interne a infirmat știrea potrivit cărora al doilea polițist și-a pierdut viața. Pierre-Henry Brandet a precizat că un polițist este mort și alți doi grav răniți. De asemenea, oficialul a spus că un singur schimb de focuri a avut loc și că atacatorul a fost ucis în timp ce încerca să fugă.

Atacatorul ar putea fi un suspect aflat sub atenția serviciilor de securitate, dar această informație a fi confirmată în mod clar abia după verificarea amprentelor.  

UPDATE 23:30 - Unul dintre polițiștii răniți și-ar fi pierdut viața, conform unor surse din poliția pariziană, citate de The Telegraph.

UPDATE 23:00 - O tentativă de jaf ar fi avut loc pe bulevardul Champs-Elysees, în apropiere de locul atacului, scrie presa franceză.

Un bărbat a tras mai multe focuri de armă pe bulevardul Champs-Elysees din Paris. Un polițist a fost rănit, iar altul și-a pierdut viața. Autoritățile l-au ucis, ulterior, pe atacator. 

Surse din poliția pariziană susțin că cei doi agenți au fost împușcați cu o armă Kalashnikov când staționau în mașina de serviciu la un semafor. Atacatorul a coborât din autoturismul său și a tras în mașina poliției.

Ministrul francez de Interne a afirmat că este prea devreme pentru a ști dacă a fost vorba despre un act terorist sau nu, însă există indicii clare că intenția atacatorului a fost de a răni sau ucide agenți de poliție.

Bulevardul Champs-Elysees și trei stații de metrou din apropiere au fost închise, iar poliția îi sfătuiește pe oameni să evite zona. 

Joi seară, în Franța are loc o importantă dezbatere electorală la care iau parte toți candidații la președinție. Alegerile vor avea loc în două tururi de scrutin care se vor desfășura la 23 aprilie, respectiv 7 mai.

Mai multe articole despre:
Champs Elysees atac Paris