MENIU

Cel puțin 7 morți și 34 de răniți, după ce rușii au bombardat o zonă rezidențială din Harkov. Printre decedați se află și un bebeluș de 7 luni

Harkov, un oraș aproape pus la pământ de ruși. Foto/Profimedia

Ca urmare a bombardării de către invadatorii ruși a unei zone rezidențiale a orașului Harkov, 7 persoane au fost ucise, 34 au fost rănite. Oleg Sinegubov, președintele Administrației Militare Regionale Harkiv , a anunțat evenimentul pe canalul său Telegram .

„A doua armată a lumii”, după cum se laudă singuri, știe să lupte doar cu populația civilă. Invadatorii au tras în una dintre zonele rezidențiale ale orașului Harkov. Din păcate, 34 de persoane au fost rănite, inclusiv 3 copii. 7 oameni au murit, printre ei – un copil de șapte luni”, a spus el.

Toți răniții beneficiază de îngrijiri medicale de urgență.

"Vă rog, locuitorilor din Harkov, să nu fiți acum în stradă decât dacă este absolut necesar. Nici o crimă de război a ocupanților nu va rămâne nepedepsită!", a subliniat Sinegubov.

Sinegubov a spus că rușii continuă să bombardeze zonele rezidențiale din Harkov și suburbiile, 30 de incendii au avut loc în oraș într-o zi din cauza obuzelor trase de ruși, direcția Izyum rămâne dificilă, dar forțele armate provoacă daune semnificative inamicului .

Pe 11 aprilie, primarul orașului Harkov, Igor Terekhov, a spus că invadatorii ruși au crescut intensitatea bombardamentelor și în mod constant - acestea erau zone rezidențiale. Până astăzi, 1.644 de clădiri rezidențiale cu mai multe etaje au fost distruse. 

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident