MENIU

Cel puţin 25 de persoane aflate în campingul neautorizat din Malaezia au murit în urma alunecării de teren de vineri. Printre victime, și 8 copii

Alunecare teren Malaezia/ Foto: Twitter premier Anwar Ibrahim

Alunecarea de teren care a devastat, vineri, un camping neautorizat din Malaezia a ucis cel puţin 25 de persoane, dintre care opt copii, potrivit celui mai nou bilanţ. Marți seara, echipele de salvare au descoperit trupul neînsuflețit al unei fetiţe, aceasta fiind cea mai recentă victimă găsită în urma alunecării de teren.

Un şef al poliţiei locale a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că fetiţa avea între 6 şi 10 ani şi a fost descoperită la cinci metri sub pământ, relatează AFP preluat de Agerpres.

Miercuri, echipele de salvare cercetau încă terenul noroios al fermei unde se afla campingul, în căutarea ultimelor opt persoane dispărute.

Reamintim că alunecarea de teren a avut loc în apropierea oraşului Batang Kali, la periferia capitalei Kuala Lumpur.

Oficialii au declarat că peste 90 de persoane, majoritatea dormind, se aflau la faţa locului în momentul alunecării de teren, nu departe de o staţiune montană care găzduieşte un cazinou.

Circa 680 de agenţi cu precădere din cadrul pompierilor şi poliţiei efectuează în continuare căutări, după ce au găsit 61 de persoane nevătămate.

Potrivit autorităţilor, campingul devastat funcţiona fără autorizaţie, iar operatorii acestuia vor fi pedepsiţi dacă vor fi găsiţi responsabili pentru accident.

Alunecările de teren sunt frecvente în Malaezia, unde ploile abundente cad în mod regulat la sfârşitul anului.

Mai multe articole despre:
alunecare de teren malaezia morti camping