MENIU

Cel puţin 17 morţi şi 90 de răniţi în urma ninsorilor abundente din Japonia. Apelul făcut de autoritățile nipone - VIDEO

Ninsori Japonia/ Foto: Twitter Sky News

Cel puţin 17 persoane au murit, iar alte 90 au fost rănite în urma furtunilor de zăpadă puternice care au lovit Japonia zilele acestea. Numărul victimelor ar putea fi însă și mai mare, acesta fiind bilanţ provizoriu prezentat de Aenţia japoneză pentru Gestionarea Incendiilor şi Catastrofelor, preluat de AFP.

O furtună intensă a afectat zilele acestea nordul Japoniei. Vorbim despre ninsori de trei ori mai importante cantitativ față de media anotimpului şi care au lăsat mii de oameni fără electricitate.

Ultimele ore au făcut, practic, bilanţul victimelor să crescă de la 11 morţi, sâmbătă, la 17 morţi luni, relatează și Sky News pe Twitter.

Ninsori abundente au avut loc în ultimele zile pe principala insulă niponă, Honshu, de-a lungul Mării Japoniei, dar şi în marea insulă din nord Hokkaido.

Majoritatea persoanelor care au murit au căzut îndepărtând zăpada de pe acoperişurile caselor sau au fost acoperite de grămezi uriaşe de zăpadă căzută de pe acoperişuri.

Autoritățile le-au cerut locuitorilor să fie prudenţi în timpul operaţiunilor de deszăpezire şi să nu mai acţioneze singuri.

Agenţia Meteorologică japoneză (JMA) îi sfătuieşte pe locuitorii din zonele afectate să nu plece la drum, după blocarea unor vehicule în zăpadă.

 

Mai multe articole despre:
morti raniti japonia ninsori ninsori japonia