MENIU

Cel mai titrat selecţioner a vrut să antreneze Brazilia fără bani. Acum face o avere la Bayern

Fundaşul dreapta al echipei FC Barcelona Dani Alves a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că actualul antrenor al formaţiei Bayern Munchen, Josep Guardiola, a vrut să pregătească naţionala Braziliei, dar a fost refuzat de federaţia din această ţară, informează L'Equipe.

La finalul anului 2012, Mano Menezes a plecat de la conducerea tehnică a "selecao", iar Guardiola era fără contract, după despărţirea sa de Barcelona. Spaniolul s-a oferit să preia naţionala braziliană, dar CBF a rămas fermă principiului că un străin nu poate fi selecţioner.

"Studiase totul. Avea în minte echipa pe care voia să o alinieze. Vreau să vă spun un lucru: se gândea să nu ceară salariu, doar o primă mare dacă echipa devenea campioană mondială. Să-l ai ca selecţioner pe cel mai bun antrenor din lume nu ar fi costat aproape nimic", a afirmat Alves.

Recent, şi fostul internaţional Julio Sergio a declarat că Guardiola dorea să antreneze Brazilia.

În cele din urmă, CBF l-a ales pe Luiz Felipe Scolari, iar acesta a condus naţionala la umilitoarea înfrângere, scor 1-7, cu Germania, în semifinalele Cupei Mondiale din 2014. El a fost înlocuit de Dunga. Cu acesta pe bancă, Brazilia a părăsit Copa America din acest an în faza sferturilor de finală.

Mai multe articole despre:
null