MENIU

Cea mai aspră condamnare după asaltul asupra Capitoliului: Un american a primit 5 ani de închisoare pentru agresarea poliţiei

Atac asupra Capitoliului: Condamnare de 5 ani

Un susţinător al fostului preşedinte american Donald Trump a fost condamnat vineri la cinci ani de închisoare pentru agresarea poliţiei în atacul asupra clădirii Capitoliului, cea mai grea pedeapsă pronunţată până acum în numeroasele procese deschise după asaltul din 6 ianuarie.

Robert Scott Palmer, în vârstă de 54 de ani, a fost văzut purtând o jachetă cu steagul american şi o şapca pe care se putea citi "Florida pentru Trump" în timp ce arunca cu scânduri, un stingător de incendiu şi alte obiecte în poliţia din apropierea Capitoliului. Bărbatul a încercat apoi să intre în clădire, dar a fost respins de spray-ul cu piper folosit de forţele de securitate, ceea nu l-a împiedicat să îşi continue acţiunea ofensivă până când a fost lovit de un glonţ o de cauciuc.

Judecătoarea federală Tanya Chutkan i-a respins regretele scrise de mână, în care Palmer susţinea că a fost păcălit de fostul preşedinte, pe care l-a calificat ca fiind tiranic."Mi-am dat seama că am fost minţiţi", a scris el, referindu-se la susţinătorii fostului preşedinte Trump.

Până la această condamnare, cea mai grea pedeapsă pentru evenimentele din 6 ianuarie a fost de 41 de luni de închisoare, adică puţin peste trei ani, în cazul a doi americani condamnaţi pentru obstrucţionarea procesului.

Mai multe articole despre:
atac capitoliu condamnare sua