MENIU

Ce urmează după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Pregătiri pentru înmormântarea suveranei și trecerea la domnia regelui Charles al III-lea

În următoarele zile vor avea loc pregătirile pentru înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a și trecerea la domnia regelui Charles al III-lea. Protocolul s-ar putea întinde pe 10 zile.

În ziua de vineri se prefigurează a avea loc un salut de armă, după care regele Charles și regina Camilla vor reveni la Londra. Noul rege va ține prima audiență cu noul prim-ministru Liz Truss. Se așteaptă o adresare către națiune a regelui Charles. Consiliul de Aderare, adunarea ceremonială pentru proclamarea oficială a noului rege, este de așteptat să aibă loc sâmbătă. Desfășurările acestor evenimente naționale, alături de doliul public, se vor realiza concomitent.

Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, a murit la Balmoral, la vârsta de 96 de ani, după ce a domnit 70 de ani.

Ea a murit liniștită joi după-amiază la moșia ei din Scoția, unde și-a petrecut o mare parte a verii.

Regina a ajuns pe tron ​​în 1952 și a fost martoră la schimbări sociale enorme.

Fiul ei, regele Charles al III-lea, a spus că moartea iubitei sale mame a fost un „moment de mare tristețe” pentru el și familia sa și că pierderea ei va fi „profund simțită” în întreaga lume.

El a spus: „Plângem profund trecerea în neființă a unui suveran prețuit și a unei mame mult iubite.

„Știu că pierderea ei va fi resimțită profund în toată țara, tărâmurile și Commonwealth-ul, precum și de nenumărați oameni din întreaga lume”.

În următoarea perioadă de doliu, el a spus că el și familia sa vor fi „mângâiați și susținuți de cunoștințele noastre despre respectul și afecțiunea profundă în care Regina a fost atât de larg cuprinsă”.

A murit Regina Elisabeta a II-a! Marea Britanie este în DOLIU - Mesajul Palatului Buckingham

Mai multe articole despre:
regina anglia plan funeralii