MENIU

Ce sunt forţaţi să facă adolescenţii americani, pentru mâncare. Nimeni nu vorbeşte despre asta!

Adolescenţii din SUA sunt forţaţi să îşi vândă trupul pentru că nu îşi pot permite mâncarea, susţine un studiu care oferă dovezi ale răspândirii foametei în cea mai bogată ţară din lume.

Au fost analizate răspunsurile a 10 focus-grupuri din multe comunităţi din SUA de către un thinktank din Washington, care a descris fete ca "vânzându-şi corpul" sau "făcând sex pentru bani" ca pe o strategie de a se putea hrăni, în timp ce băieţii disperaţi să se poată hrăni furau sau vindeau droguri.

Autorul studiului, Susan Popkins de la Urban Institute, susţine că rezultatele studiului au uimit-o, deşi studiază îndeaproape vulnerabilitatea femeilor din comunităţile foarte sărace şi riscul exploatării sexuale a acestora.

"Chiar şi pentru mine, care urmăreşte fenomenul şi a auzit femei spunându-şi povestea de-a lungul timpului, amploarea cu care am auzit despre legătura dintre foame şi această vulnerabilitate m-a şocat şi nivelul de disperare pe care îl implică m-a şocat. E o situaţie care devine tot mai rea", a explicat Popkins pentru The Guardian.

Mărturiile adolescenţilor americani arată imaginea unor tineri disperaţi, care sar peste mese pentru că nu au ce mânca, autoarea studiului explicând că aceştia au povestit, în mare parte, acelaşi lucru, indiferent de sex, rasă sau zona geografică în care trăiau.

"Copiii ştiu toate aceste strategii: să stai mai mult la casa unui prieten în speranţa că îţi vor oferi şi ţie mâncare, să nu mănânci ca să poată mânca fraţii şi surorile tale mai mici sau să îşi salveze masa de prânz de la şcoală pentru a o mânca noaptea şi a putea să doarmă", mai spune Popkins. "Toţi ştiau de unde cumperi cea mai ieftină mâncare şi cum să păstrezi mâncare pentru situaţii de urgenţă în casă. E foarte simplu şi foarte des întâlnit, în cea mai bogată ţară din lume", mai spune ea.

În majoritatea comunităţilor, adolescenţii au povestit despre tinere forţate să îşi vândă trupul pentru mâncare, în timp ce o fetiţă din Chicago a povestit despre o fostă colegă a sa, care a renunţat la şcoală la 11 ani pentru a se prostitua, iar băieţii din şcolile medii au povestit despre colege care sunt forţate să posteze fluturaşi în locuri publice, pentru a-şi găsi clienţi.

De asemenea, în comunităţile sărace, şi băieţii şi fetele fură mâncare pentru ei şi familia lor, alegând să fure din supermarket-uri, cei mai tineri începând să facă asta la 7 sau 8 ani. Băieţii în general ajung să vândă droguri pentru a face rost de bani pentru mâncare.

Mai multe articole despre:
sărăcie SUA studiu sex foamete