MENIU

Ce scria JFK în jurnalul său secret despre Hitler. Schimbă tot ce se ştia până acum!

John F. Kennedy a păstrat, încă de când era un tânăr student, un jurnal în care îşi nota gândurile. Jurnalul va fi scos la licitaţie, dar câteva fraze despre Hitler au provocat vâlvă în întreaga lume.

Imediat după cel de-al Doilea Război Mondial, JFK a călătorit în Germania, unde a vizitat Cuibul de vulturi (Eagle's Nest) al lui Hitler, cu denumirea oficială de Kehlsteinhaus şi unde şi-a scris impresiile despre dictator. "În doar câţiva ani, Hitler va ieşi din ura care îl înconjoară drept una dintre cele mai importante personalităţi care au trăit vreodată", scria tânărul Kennedy, care avea 28 de ani, în 1945. Hitler, mai spunea JFK, "avea în el materia primă din care se nasc legendele", scrie Time.

Cuvintele nu ar trebui privite ca laude, spun cei care vor scoate la licitaţie jurnalul, pentru că Kennedy era istoric şi aprecierile sale vorbesc despre locul ocupat de Hitler în istorie. El a păstrat jurnalul secret -singurul pe care l-a avut- după ce şi-a încheiat serviciul militar, în timp ce lucra în Europa ca jurnalist.

JFK scria, despre moartea lui Hitler: "Nu există nicio dovadă completă, cu toate acestea, că era corpul lui Hitler cel care a fost găsit", scria acesta. "Ruşii se îndoiesc că e mort", mai adăuga viitorul preşedinte al SUA.

Mai multe articole despre:
0 jurnal John Fitzgerald Kennedy Kennedy Adolf Hitler